5 Ağustos 2019 Pazartesi

Yeniçeri (Janissary)

Yeniçeri (Janissary)


DC tarafından 2000 yılında yayınlanan tek sayılık bu çizgi romanla Türkiye ilk ve tek süper kahramanına kavuştu. Cinleri de yanına alarak Türkiye'yi irtica yönetimine sokmaya çalışan General Kâzım Anka'ya karşı savaşan Yeniçeri'ye JLA (Amerika Adalet Birliği) üyeleri Batman, Aquaman, Wonder Woman (Harika Kadın) ve Green Lantern (Yeşil Fener) gibi süper kahramanlar yardıma koştu. 

Batman (Yarasa Adam) üzerinden Batman şehrine gönderme yapılmasının da ihmal edilmediği çizgi roman, Brian K. Vaughan tarafından yazılıp ünlü senarist ve çizer Scott Williams'ın çizimiyle yayınlandı. 

Yeniçeri'nin doğuş öyküsüne ise çizgi romanın son sayfalarında yer verilmiş...

1566 yılında İblis Etrigan, yaratıklardan oluşan ordusuyla İzmit'e bir saldırı düzenler. Kanuni Sultan Süleyman'ın şanlı ordusu ise bu saldırıya karşı çaresiz durumdayken Büyücü Merlin gelir ve Kanuni'nin tılsımlı kılıcını toprağa saplayıp yanına da bir büyü kitabı bırakarak şeytanın uzunca bir süreliğine alt edilmesine yardım eder. 

1999 yılına gelindiğinde Marmara Depremi sonrası depremzedelere yardım için Kızılay görevlisi olarak İzmit'e giden Doktor Selma Tolon bir dehlize düşer ve Kanuni'nin kılıcı ile Merlin'in büyü kitabını bulur; bunları eline aldıktan sonra uçabilen ve büyü yapabilen çok güçlü bir süper kahramana dönüşür. Süper kahraman kostümü, göğsünde beyaz ay yıldız olan ve şalvarı andıran pantolonuyla kapüşonlu tek parça kırmızı bir giysidir ve yüzündeki beyaz peçe, ellerindeki uzun beyaz eldivenler, ayaklarındaki çizmeler ve havalı kemeri kostümünü tamamlar. 

DC evrenindeki Türk süper kahramanımızla tanışmaya hazır olun:






1 yorum: